בבואכם לחפש לכם מועדון בריאות, מומלץ לקחת בחשבון את הנקודות הבאות:
– מיקום: אם הנכם מעוניינים בתכנית כושר שתהפוך להצלחה של ממש, חשוב שיהיה לכם נוח. אם לא, לא תצליחו להגיע לשינוי משמעותי באורח חייכם. ככל שיקל עליכם להגיע למקום (ולהחנות את הרכב…) יקל עליכם להתמיד בתכנית הכושר שלכם. כמובן שלא תבחרו במועדון בריאות שאיננו מתאים לצרכים שלכם, רק משום שהוא קרוב לביתכם או למשרד, אך היו מודעים לכך שבחירה במועדון בריאות שהגישה אליו לא נוחה לכם, הינה מתכון מובהק לחוסר התמדה עתידי.
– ניסיון
נציגי המכירות למיניהם עושים עבודה טובה בתיאור מכלול היתרונות של מועדוני הבריאות אותם הם מייצגים, אך חשוב מאוד שלא תסתפקו בכך ותלכו להתרשם מהמקום במו עיניכם. נסו את הציוד במקום ונסו להרגיש את האווירה השוררת בו. בקשו יום ניסיון או מנוי ניסיוני. מועדוני הבריאות לא יפסידו מכך דבר, ולהפך – הם אמורים רק להרוויח. חשוב שתבחנו את המועדון בשעה בה אתם אמורים לבקר בו באופן קבוע, וכך תוכלו לדעת עד כמה הוא צפוף בשעות שלכם. שימו לב, האם המתאמנים נאלצים להמתין בתור לשימוש בציוד? עד כמה הצוות יעיל? האם הציוד מתוחזק היטב? תוכלו אף לתשאל מספר מתאמנים במקום ולשאול אותם ממה הם נהנים במועדון הבריאות.
– וודאו שמועדון הבריאות יכול לספק את דרישותיכם
ערכו רשימת דברים שחשוב לכם לקבל במועדון הבריאות שתבחרו, כמו אימון אישי, בייביסיטר לילדים, שיעורי אירובי וכדומה, וודאו שמועדון הבריאות אכן עומד בקריטריונים. אם שיעורי כושר מניעים אתכם ומגבירים את המוטיבציה, אל תבחרו במועדון בריאות שאינו מספק אותם, שכן אז יקשה עליכם לעמוד בתכנית האימונים שלכם. נסו להשתתף בשיעור בו אתם מעוניינים ובדקו האם הוא מהנה ומאתגר. אם יש לכם ילדים, וודאו שבמקום מוצעים שירותי בייביסיטר. אם לא, מסתבר שהדבר יקשה מאוד על ההגעה למועדון בריאות.
– סגנון חברי המועדון
בררו מהו הסגנון של חברי המועדון ובדקו אם אופי האווירה השוררת במקום מתאים לכם. אם אתם מתחילים, מועדונים מסוימים עלולים להיות מאיימים עבורכם. בחרו במועדון בו תרגישו נינוחים ורצויים.
– הצוות
וודאו שנוכח במועדון איש צוות הזמין ללקוחות בכל שעה, כך שבכל מצב יעמוד לרשותכם נציג שיוכל לענות על שאלה, להראות כיצד יש לבצע תרגיל חדש או להדריך כיצד משתמשים בציוד. האם אנשי הצוות חברותיים, יעילים ובעלי ידע?
– עלויות וחוזים
בררו מה בדיוק כוללים דמי החבר במועדון. האם הם כוללים אימון אישי, שיעורים, בריכה, שירות מגבות, תאי אחסון, שירות בייביסיטר וכו’? האם תידרשו לתוספת תשלום עבור שירותים נוספים? נקודה זו משמעותית ביותר ואמורה להוות חלק נכבד בבחירת מועדון בריאות.
מועדוני בריאות מסוימים גובים תשלום חד פעמי ודורשים תשלום למינימום שלושה חודשים מראש. בהתאם לתקציבכם, יתכן שתעדיפו מועדון שמאפשר לשלם על בסיס חודשי. כמו כן, קראו בעיון רב את החוזה בטרם תחתמו עליו, ווודאו שלא תיאלצו לשלם במידה ותחליפו מקום מגורים או אם תעדיפו לעבור למועדון בריאות אחר.
בנוסף, היו מודעים לתקציבכם ואל תתפתו לחרוג ממנו, גם אם מועדון הבריאות מציע לכם מבצע מדהים. ואל תחששו להתמקח. אם מועדון הבריאות דורש סכום שגדול עליכם, אל תהססו לומר בקול מהו הסכום המקסימלי שתוכלו לעמוד בו ולבדוק האם תוכלו להצטרף למועדון תמורת התשלום שבידכם.
– זקוקים לעזרה בבחירת מועדון בריאות שיתאים לצרכים שלכם באופן מושלם?
מועדוני הבריאות המופיעים במדריך(GHF) Global Health & Fitness מציעים שירותים יוצאים מן הכלל: מבחר גדול של ציוד באיכות גבוהה, ידע בנושאי בריאות וכושר, ופינוקים אטרקטיביים כמו חדר אדים / סאונה, ג’קוזי, טיפולי עיסויים ועוד. מכל מקום, מועדוני הבריאות למיניהם שונים מאוד זה מזה, בשירותים המוצעים ובציוד, כמו גם בנושא הכספי.
רבים מצטרפים למועדון בריאות עם כוונות נפלאות, ולאחר מכן מוצאים את עצמם מאוכזבים. זכרו, תכנית בריאות וכושר אישית הינה ענין מורכב דיו, אז אל תערימו על עצמכם קשיים נוספים בבחירת מועדון בריאות שאיננו מתאים לצרכים האישיים שלכם!
כתוב תגובה
אתה חייב להיות מחובר כדי לכתוב תגובה.